Park 29 restaurant Oslo

Park 29 introduserer Norges første AI-sommelier

Park 29, et av Oslos mest anerkjente spisesteder, er stolte over å kunngjøre lanseringen av Norges første AI-drevne sommelier. Dette banebrytende tilbudet er en del av vår kontinuerlige innsats for å fornye og forbedre spiseopplevelsen for våre gjester.

Vår AI-sommelier, som er integrert på vår webside (https://www.park29.no/), gir gjestene en unik mulighet til å utforske hvilke viner som passer til hvilke matretter. Den er basert på råd fra en fransk sommelier med over 20 års erfaring, Julie Dupouy.

Gjester kan nå velge matretter fra Park 29s meny og motta personlig tilpassede vinanbefalinger fra AI-sommelieren. Denne teknologien er også i stand til å svare på spørsmål om hvilke viner som passer best til andre matretter, noe som gir en dybde og bredde i vinopplevelsen som tidligere var umulig.

Vinene som blir foreslått hentes fra Vinmonopolet.

“Ved å integrere kunstig intelligens i vår service, tar vi et stort skritt fremover i å tilby våre gjester en morsommere og mer personlig spiseopplevelse,” sier Fridtjof Bade, leder av Sult-gruppen, som driver Park 29 restaurant.

Implementeringen av AI-sommelieren skjer samtidig med at Park 29 har ansatt en vaskeekte sommelier, Juan Manuel Alvarez de Ron, som skal gi gjestene gode råd om vin når de besøker restauranten. For fremdeles kan ingenting måle seg mot råd fra en ekte sommelier.

Utviklet i samarbeid med sommifyAI (https://sommify.ai/), representerer vår AI-sommelier en sammensmelting av matkunst og teknologisk innovasjon.

“Vi er veldig stolte over å jobbe med Sult og Park 29 for å finne en løsning som gjør vin mer tilgjengelig for gjestene. Det har vært utrolig bra å jobbe sammen med en bedrift som er så fremoverlent, sier Jacob Pichna, CEO i sommifyAI.

SommifyAIs teknologi blir også brukt av supermarkedkjeden Tesco i Storbritannia.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Fridtjof Bade
Leder
Sult-gruppen (Park 29)
fb@sult.no
‭+47 934 94 651‬

Picture of Av Baard Overgaard Hansen

Av Baard Overgaard Hansen

Baard Overgaard Hansen er en erfaren markedsfører basert i Oslo, Norge. Han har omfattende ekspertise innen markedsføring fra Japan Photo, Pixum, Findus og Sult. Sult har siden starten i 1996 tilbudt selskapslokaler for bryllup, sommerfest, kickoff, konferanser, dåp, og navnefester. Sult driver også Park 29 restaurant.

Les mer om Sult
park 29 vin sommelier
Daglig leder Jonas Grønvold i Park 29 skjenker i vin til en gjest på Park 29.